Glasschade

Het hebben van glasschade is in iedere situatie vervelend en vaak wil je dit op zo kort mogelijke termijn laten oplossen. Daarbij komt bij sommige gebeurtenis nog verzekeringswerk om de hoek kijken. De glasschade verhelpen heeft dus veel aandacht nodig en iedereen hoopt dat het altijd snel achter de rug is.

De verschillende soorten schades zullen we doorlopen en ook de oplossingen die hierbij horen. Daarnaast lopen we de stappen door die eventueel bij de glasverzekering komen kijken.

Soorten glasschades

Er zijn meerdere types schades die bij glas kunnen ontstaan. Vaak ontstaat de schade door pech en op een onverwachts moment

De oorzaak is nu even niet meer belangrijk, maar het oplossen heeft prioriteit. Er zijn verschillende wegen die bewandeld kunnen worden. Hierbij zijn de kosten belangrijk en voor wie zijn rekening die komen. Laten we beginnen met de eventuele kosten om glasschade te verhelpen.

Schade aan een ruit met dubbel glas

Kosten van glasschade

Wat de kosten zijn van een glasschade ligt geheel aan de omvang. Soms dient er een klein raampje vervangen te worden, maar het kan ook zijn dan een hele pui eruit ligt. De soorten glasschades kunnen dus heel erg verschillen en het geven van een prijs is dan ook niet mogelijk. Natuurlijk zijn er wel een aantal voorbeelden:

Soort schade – Kosten voor reparatie/vervanging

Dubbel glas lek –

Gebroken ruit

Krassen op ruit

Bij een kapotte ruit zal er allereerst kosten zijn om eventuele rotzooi op te ruimen. Daarna zal er een vervangende ruit geplaatst moeten worden.

Afhankelijk van de schade kan er worden nagedacht of er een mogelijkheid is om de woning beter te isoleren met andere type glas. Lees meer over de diverse soorten.

Het kan ook zo zijn dat er krassen op een ruit zijn gekomen. Dit is schade waarbij de ruit nog wel gered kan worden en deze dus niet vervangen hoeft te worden. De kosten hiervoor liggen dan ook een stuk lager

Ben je hiervoor verzekerd?

Bij het ontstaan van de schade is het verstandig om zo snel mogelijk de verzekeraar in te lichten. Vergeet ook niet om zo snel als mogelijk foto’s van de situatie te maken.

Of er uiteindelijk een vergoeding plaats gaat vinden hangt van aantal factoren af.

  • Allereerst gaat het om de polis van de (glas)verzekering
  • Hoe is de schade ontstaan. Hierbij kan het helpen als er getuigen zijn.

Na het inlichten van de verzekeraar zullen ze waarschijnlijk vrij snel kunnen aangeven of er iets vergoedt gaat worden.

Meer lezen over de afhandeling bij een glasverzekering?

Mocht er niks vergoed worden, dan kan er direct gezocht worden naar een oplossing. Zo kan er contact worden gelegd met een glaszetter en deze de situatie uitleggen. De uiteindelijke kosten zullen voor eigen rekening zijn.

Op het moment dat de glasschade wel binnen de polis valt, dan zal de verzekering meer informatie willen over de situatie. Ook heeft de verzekeringsmaatschappij vaak een partij waarmee ze samenwerken, deze zal de schade verder kunnen afwikkelen en bij een spoedreparatie zullen ze ook snel komen opdagen. Telefonisch zal de verzekeraar de stappen toelichten en toewerken naar de oplossing.

Herstellen van een kapotte ruit

Los van wie de schuldige is en/of een verzekering de ruit zal vergoeden, is het van belang om bij een kapot ruit (zowel enkel als dubbel glas), zo snel mogelijk over te gaan op vervanging. Wanneer de ruit vervangen gaat worden, kan het zijn dat er een tijdelijk raam in wordt gezet door de glaszetter. De nieuwe ruit zal dan eerst nog besteld moeten worden.

Een tijdelijke oplossing is heel gebruikelijk en is voor korte termijn ook een prima optie.

Wanneer er krasschade aan de ruit is, hoeft deze niet altijd vervangen te worden. Door het polijsten van een raam, is het mogelijk dat de krassen al zullen verdwijnen.

Ook hierin heeft iedere situatie zijn eigen oplossing. Vraag een glaszetter naar de mogelijkheden.

Glaszetter op korte termijn langs laten komen

Kom snel in contact met een glaszetter door telefonisch contact te leggen. Veel glaszetters beschikken over een spoedservice en snappen de urgentie.

Op het moment dat de schade minder haast heeft om gerepareerd te worden, is het slim om glaszetters in de regio te vergelijken. Ook wanneer de verzekering het niet vergoedt en de schade uit eigen zak betaald moet worden.

Met een vergelijking van glaszetters kan er namelijk op een makkelijke manier geld bespaard worden. Vraag zo een vergelijking geheel gratis en vrijblijvend aan. Dit is een dienst die voor iedereen en in iedere regio beschikbaar is.