• Home
 • Offerte ruit vervangen

Offerte ruit vervangen

Hoeveel het kost om een ruit te vervangen is afhankelijk van ontzettend veel verschillende factoren. Om die reden is het aan te raden om een offerte ruit vervangen aan te vragen als je benieuwd bent naar de exacte kosten. De kosten van een glaszetter zullen echter ook per bedrijf verschillen. Bij het ene bedrijf zal je dus veel goedkoper uit zijn dan bij het andere bedrijf. Betekent dit dat je bij verschillende bedrijven een offerte ruit vervangen aan moet vragen? Gelukkig niet, want je kunt eenvoudig meerdere offertes van verschillende glaszetters aanvragen via ons platform. Zo heb je snel en gemakkelijk de meest aantrekkelijke offerte ruit vervangen gevonden.

Ben je benieuwd naar van welke factoren de prijs van een nieuwe ruit afhankelijk is? Of wil je een goed beeld van de gemiddelde prijzen van een nieuwe ruit? Ook die informatie vind je op deze pagina. Daarnaast vertellen we je ook meer over de verschillende soorten glas en noemen we een aantal manieren om kosten te besparen.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Om te beginnen is het prettig om te weten welke factoren de prijs op een offerte ruit vervangen kunnen beïnvloeden. Wanneer je die factoren kent, kun je namelijk ook beter inschatten hoe je geld kunt besparen op het vervangen van de ruit. Hieronder noemen we de belangrijkste factoren die de prijs van een ruit bepalen.

 • Het type ruit dat je laat plaatsen door de glaszetter.
 • Met welke glaszetter je in zee gaat.
 • Hoeveel m² glas benodigd is.
 • Hoe bereikbaar de ramen zijn.
 • De conditie waarin de kozijnen verkeren.
 • Eventuele bijzonderheden.

Bovenstaande factoren hebben allemaal invloed op de prijs die op een offerte ruit vervangen zal staan.

De gemiddelde prijs op een offerte ruit vervangen

Ben je benieuwd naar wat je gemiddeld zal betalen voor een offerte ruit vervangen. Dat is, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, afhankelijk van talloze factoren. Gelukkig kunnen we je wel een goed beeld geven van de kosten die je zal betalen door gemiddelde prijzen te benoemen. In onderstaande tabel vind je wat je gemiddeld betaalt voor verschillende soorten glas.

Soort isolatieglasPrijs inclusief arbeidskosten en btw
Traditioneel dubbel glasOngeveer € 105 - 115 per m²
HR glasOngeveer € 115 - 120 per m²
HR+ glasOngeveer € 125 - 135 per m²
HR++ glasOngeveer € 135 - 150 per m²
HR+++ glasOngeveer € 185 - 210 per m²

In de tabel hierboven hebben we de prijzen inclusief btw en arbeidskosten genoemd. Zou je het glas zelf plaatsen, dan betaal je veel minder. Echter, is het zelf plaatsen van glas een uitdaging en over het algemeen niet aan te raden. Bovendien kom je zo niet in aanmerking voor de subsidie, waar je later op deze pagina meer over leest.

De verschillende soorten glas om uit te kiezen

Zoals je hierboven in de tabel hebt kunnen zien, zijn er vijf soorten isolatieglas om uit te kiezen, namelijk:

 • Traditioneel dubbel glas
 • HR-glas
 • HR+
 • HR++
 • HR+++

Het is goed om te benoemen dat HR++ tegenwoordig de standaard is. Traditioneel dubbel glas, HR-glas en HR+ worden eigenlijk bijna niet meer gebruikt. In nieuwbouwhuizen zul je die soorten glas niet meer terugvinden.

Traditioneel dubbel glas bestaat uit niet meer dan twee glasplaten met een spouw met lucht. Bij HR-glas heeft men ook een metalen coating aangebracht in de spouw, op een van de glasplaten. Hierdoor isoleert HR-glas beter dan traditioneel dubbel glas. Bij HR+ glas zit er daarnaast ook nog eens een gas in de spouw. Bij HR++ glas is de coating verbeterd ten opzichte van HR+ glas. Daardoor kunnen er nog hogere isolatiewaarden behaald worden.

Triple glas of HR+++

Tegenwoordig heb je ook nog HR+++. Dit glas heeft nog een extra glasplaat en daardoor twee spouwen met edelgas. De isolatiewaarde van HR+++ is ontzettend goed. Doordat het glas dikker en zwaarder is, kunnen de kozijnen van oudere woningen dit glas meestal echter niet dragen. Wil je triple glas in een oudere woning laten plaatsen, zul je dus ook de kozijnen moeten vervangen.

Andere soorten glas

Behalve isolatieglas, is het ook mogelijk dat je graag een offerte wilt aanvragen voor een ander type glas. Zo heb je bijvoorbeeld brandvertragend glas, om de brandveiligheid in je woning te verhogen. Daarnaast is het ook mogelijk om voor gelaagd of gehard glas te kiezen. Die glassoorten zijn steviger dan normaal glas. Vaak is het ook mogelijk om voor speciale glassoorten te kiezen die bovendien ook nog eens isolerend zijn. In dat geval betaal je uiteraard ook meer.

Wil je meer weten over de verschillende soorten glas om uit te kiezen? Kijk ook dan eens goed rond op onze website. Onze website heeft namelijk veel pagina’s die helemaal zijn toegewijd aan één glassoort. Hierdoor is ons platform niet alleen zeer geschikt om offertes te vergelijken, maar ook voor als je meer informatie wilt opdoen over een bepaalde soort glas. Dankzij Glaszetter24.nl wordt het veel eenvoudiger om een type glas voor in je ramen te kiezen. Bovendien vind je met onze hulp ook altijd een glaszetter die aantrekkelijke tarieven hanteert.

Btw op een offerte ruit vervangen

Als je een offerte ruit vervangen aanvraagt, betaal je over het algemeen een verlaagd btw-tarief. Voor woningen ouder dan twee jaar geldt namelijk dat je slechts 9% belasting betaalt en geen 21%. Hierdoor bespaar je erg veel kosten op het vervangen van de ruit. In het verleden was dit verlaagde belastingtarief overigens nog lager. Onlangs is het percentage btw namelijk weer verhoogd van 6% naar 9%. Toch heb je dus nog steeds een belastingvoordeel als je ervoor kiest om je ruit te laten vervangen. Dit is dan ook een uitstekend moment om je bestaande ramen bijvoorbeeld te voorzien van isolatieglas.

Mogelijk kom je in aanmerking voor een subsidie

Als je meerdere ruiten laat vervangen, kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidie. Als particulier kun je namelijk gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Er zijn wel een aantal voorwaarden aan deze subsidie verbonden. Hieronder zullen we de voorwaarden op een rijtje zetten, zodat je weet of je in aanmerking komt.

 • Je woont zelf in de woning of bent van plan om er na de renovatie te gaan wonen.
 • Je moet nog een extra energiebesparende maatregel nemen.
 • Het glas wordt geplaatst als vervanging van glas met een lager rendement.
 • Je laat minimaal 10 m² glas vervangen.
 • HR++ glas heeft een U-waarde van maximaal 1,2 en HR+++ een U-waarde van 0,7.
 • Je ontvangt over maximaal 45 m² glas subsidie
 • Voor HR++ glas ontvang je € 35 per m² en voor HR+++ € 100 per m².

Kies je ervoor om 45 m² aan glas te vervangen met HR+++ glas, dan kun je dus in aanmerking komen voor € 4500 aan subsidie. Deze subsidie voor dubbel glas kan je dus ontzettend veel geld schelen.

Een offerte ruit vervangen aanvragen

Ben jij benieuwd naar wat een ruit vervangen je exact zal kosten? Dan kun je een offerte ruit vervangen aanvragen. Met slechts één aanvraag ontvang je offertes van verschillende glaszetters. Hierdoor kun je de verschillende partijen ook gemakkelijk met elkaar vergelijken op basis van de kosten. Je kunt dus een hoop geld besparen door een aanvraag in te dienen op ons platform.

Bij het aanvragen van offertes via ons platform is het belangrijk dat je zoveel mogelijk informatie invult. Geef bijvoorbeeld aan welk type glas je wilt laten zetten en hoeveel m² er benodigd is. Als je de klus zo goed mogelijk probeert te beschrijven, is de kans op misverstanden kleiner.

Enkele dagen nadat je een aanvraag via onze website hebt gedaan, krijg je al offertes van verschillende partijen. Hierna wordt het mogelijk om de verschillende glaszetters met elkaar te vergelijken op basis van de kosten. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit ook zeer belangrijk is. Je kunt bijvoorbeeld recensies lezen op Google om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van de diensten die een glaszetter levert.