• Home
  • Zonwerend glas

Zonwerend glas

De meeste mensen vinden het heerlijk om met lekker weer in de zon te gaan zitten. Binnenshuis is het soms echter minder prettig als er veel zonlicht naar binnen schijnt. Veel zonlicht kan ervoor zorgen dat het wel erg warm in huis wordt. Bovendien kan te veel UV-straling ook schadelijk zijn voor je huid. Dit kunnen allemaal redenen zijn om voor zonwerend glas te kiezen. Ook in je kantoor kun je voor zonwerend glas kiezen, om zo te voorkomen dat het zonlicht op je scherm valt. Dit kan vervelend zijn omdat je het scherm op die manier minder goed kunt zien.

Zonwerend glas kan in veel situaties een uitkomst zijn. Het is echter wel prettig als je eerst een goed beeld van de kosten hebt, alvorens je een afspraak met de glaszetter maakt. Op deze pagina lees je alles dat je moet weten over de prijs van zonwerend glas. Zo kun je nagaan of dit voor jou de beste optie is als je zonnestralen wilt weren. Ook vertellen we meer over de verschillende soorten zonwerend glas.

De prijs van zonwerend glas

Je bent natuurlijk benieuwd naar de prijs van zonwerend glas als je overweegt om dit glas te laten zetten. De exacte kosten van zonwerend glas zijn echter moeilijk te bepalen. De kosten van zonwerend glas zullen namelijk per glaszetter verschillen. We kunnen je wel een indicatie van de prijs geven. Het inhuren van een glaszetter zal je gemiddeld zo’n € 60 per vierkante meter kosten. Daarnaast betaal je ook nog minimaal € 80 per vierkante meter aan materiaalkosten. Voor in totaal zo’n € 140 per vierkante meter kun je soms dus al zonwerend glas laten plaatsen. Echter, is dit ook afhankelijk van het type zonwerend glas en de glaszetter.

Het is aan te raden om glas ook altijd echt door een specialist te laten zetten. Het zetten van glas is namelijk lastig als je geen ervaring hebt. Mocht je het glas toch zelf willen plaatsen en laat je het stuk vallen, dan zal niemand de materiaalkosten vergoeden.

Het is bovendien goed om te weten dat er ontzettend veel varianten zonwerend glas zijn. De exacte kosten zullen dus ook nog afhankelijk zijn van bijvoorbeeld de isolatiewaarde van het glas. Om een goed beeld te krijgen van de prijs, kun je dus het best offertes aanvragen. Dat kan zeer eenvoudig via onze website. Met een offerte heb je direct duidelijk hoeveel het plaatsen van zonwerend glas je zal gaan kosten. Bovendien kun je de offertes ook vergelijken om een goedkope partij te vinden.

In de zomer niet meer te warm

Heb jij het in de zomer ontzettend warm omdat je zoveel ramen in je woning hebt? Dan is het aan te raden om zonwerend glas te laten plaatsen door een professionele glaszetter. Met zonwerend glas zal het in de zomer niet meer te warm worden in huis. Het zonwerend glas voorkomt namelijk dat de warmte van buiten naar binnen trekt. Dit kan enorm schelen en maakt een andere vorm van zonwering overbodig. Hierdoor kun je dus nog wel naar buiten kijken en heb je bijvoorbeeld geen rolgordijnen nodig. Zonwering ziet er in veel gevallen onfraai uit. Als je zonwering doorgaans niet mooi vindt, dan is zonwerend glas dus een uitkomst.

Zonwerend glas scheelt je energiekosten

Zonwerend glas scheelt je ook energiekosten. Om te beginnen zal de airco namelijk niet de gehele zomer aan hoeven te staan, omdat de warmte wordt buitengehouden. Daarnaast is het echter ook zo dat warmte in de wintermaanden juist beter binnen blijft. Zonwerend glas heeft een betere isolatiewaarde dan enkel glas. Al met al kan dit je heel wat geld besparen. Zonwerend glas heb je in veel gevallen daarom binnen enkele jaren al terugverdiend.

Een goed geïsoleerde woning is ook belangrijk om een beter energielabel te krijgen. Tegenwoordig krijgt iedere woning die verhuurd of verkocht wordt een energielabel. Hoe zuiniger de woning, hoe aantrekkelijker de woning voor potentiële kopers wordt. Met een beter energielabel zal je woning ook meer geld waard zijn op de woningmarkt. Het is dus zeker aan te raden om voor zonwerend isolatieglas te kiezen als je een beter energielabel wilt.

Verschillende soorten zonwerend glas

Er zijn ontzettend veel soorten zonwerend glas. Zo kunnen we onder andere onderscheid maken op basis van hoeveel zonlicht het glas doorlaat. Sommige soorten zonwerend glas laten bijna helemaal geen warmte door. Een nadeel daarvan kan zijn dat de woning ‘s winters ook niet door de zon verwarmd wordt. Het is ook mogelijk om voor glas te kiezen dat licht zonwerend is. Dan laat het glas in de winter nog wel wat zonlicht door. Het is zeker aan te raden om je goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen.

Zonwerend triple glas?

Het best isolerende glas op de markt is tegenwoordig HR+++, oftewel triple glas. Wist je dat het ook mogelijk is om voor zonwerend triple glas te gaan? Triple glas heeft een isolatiewaarde van ongeveer 0,7 U. Hoe beter het glas zal isoleren, hoe lager de isolatiewaarde. Triple glas is dus het beste wat op dit moment op de markt te verkrijgen is. HR+++ bestaat uit drie verschillende glasplaten met daartussen een gas. Als je voor triple glas kiest en op dit moment enkel glas hebt, dan bespaar je jaarlijks honderden euro’s aan stroomkosten. Hierdoor duurt het meestal niet lang voordat je de investering zal hebben terugverdiend als je op het moment enkel glas hebt.

Het is overigens niet mogelijk om triple glas in ieder kozijn te zetten. Dit omdat triple glas vanwege de extra glasplaat veel dikker en zwaarder is. Mocht je voor triple glas willen kiezen, raden we je aan om een glaszetter naar je kozijnen te laten kijken. Die kan dan beoordelen of jouw kozijnen geschikt zijn voor zonwerend HR+++ glas.

Als je al veel energiebesparende maatregelen neemt, dan is het aan te raden om voor HR++ of HR+++ te gaan. Zo isoleer je jouw woning het beste. Met zonwerend triple glas kun je mogelijk het energielabel van je woning nog verder verbeteren. De woningwaarde zal hierdoor ook hoger komen te liggen.

Toch geen zonwerend glas?

Heb je na het lezen van deze pagina besloten dat zonwerend glas toch niets voor jou is? Dan raden we je aan om nog even verder te kijken op onze website. Naast dat je hier veel informatie over zonwerend glas vindt, hebben we namelijk ook pagina’s voor allerlei andere soorten glas. Zo kun je op de website bijvoorbeeld meer te weten komen over isolatieglas zoals HR, HR+, HR++ en HR+++. Bovendien vind je op de website ook pagina’s over gehard en gelaagd glas. Als je glas wilt laten zetten, vind je op dit platform dus altijd de benodigde informatie. Mocht je nog niet zo goed weten welk type glas het best bij je past, raden we je ook aan om nog even verder te kijken.

Voor alle soorten glas kun je offertes opvragen via onze website. Dat kan gewoon gratis en vrijblijvend. Onze website is dus dé plek om soorten glas, maar ook om verschillende glaszetters, met elkaar te vergelijken. Wil je goedkoop uit zijn en desondanks het ideale glas voor jou laten zetten? Vergelijk dan offertes via onze website.

Offertes voor zonwerend glas vergelijken

Wil je niet te duur uit zijn als je zonwerend glas laat plaatsen? Dan is het zeker aan te raden om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Dat kun je zeer eenvoudig doen via deze website. Geef aan hoeveel vierkante meter glas er gezet moet worden en probeer de klus ook verder zo goed mogelijk te beschrijven. Na het indienen van de aanvraag zul je na enkele dagen al offertes ontvangen van verschillende glaszetters. Deze offertes kun je naast elkaar zetten om te bepalen waar je het goedkoopst uit zal zijn. Vervolgens kun je zelf beslissen met welke partij je in zee gaat.