Triple glas

Triple glas is op het moment het beste isolatieglas dat op de markt is. Maar is het rendement technisch ook de beste keuze? Triple glas wordt ook wel HR+++ genoemd. Triple glas heeft drie glasplaten. Tussen die glasplaten bevindt zich gas. Deze lagen gas zorgen er voor dat het glas een nog betere isolatiewaarde heeft. Triple glas heeft een uitstekende isolatiewaarde en is dus ideaal als je energie wilt besparen. Je zal dankzij de betere isolatiewaarde namelijk veel minder hoeven te stoken.

Weet jij nog niet zeker of triple glas in jouw geval de beste keuze is, dan is het aan te raden om verder te lezen. Op deze pagina lees je namelijk alles over dit type glas. Ook geven we je een beeld van de prijzen die je kunt verwachten. Op onze website is het bovendien mogelijk om offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Zo ben je goedkoper uit als je glas laat zetten.

Wat kost triple glas?

Tegenwoordig vinden veel mensen het belangrijk om milieubewust te leven. Bovendien vinden de meeste mensen het prettig om minder stookkosten te hebben. Triple glas wordt dan ook steeds populairder. Je kunt je vast voorstellen dat triple glas ook een stuk duurder is dan andere soorten glas. De extra glasplaat zorgt bijvoorbeeld al voor hogere materiaalkosten. Voor triple glas betaal je ongeveer € 170 per vierkante meter. Voor HR++ glas betaal je ongeveer € 130 per vierkante meter. Triple glas is dus een stukje duurder.

Dat triple glas duurder is, wil overigens niet zeggen dat dit type glas de moeite niet waard is. Omdat dit isolatieglas een erg goede isolatiewaarde heeft, bespaar je jaarlijks ook veel meer geld op stookkosten.

Triple glas is dus een investering

HR+++ glas is dus prijzig in aanschaf, maar het blijft een investering. Binnen een aantal jaar heb je deze investering weer terugverdiend. Zie het plaatsen van dit type glas niet alleen als een kostenplaatje. Om te voorkomen dat je te veel betaalt, is het echter wel verstandig om verschillende glaszetters met elkaar te vergelijken. De verschillende glaszetters hanteren namelijk hele andere tarieven voor de montagekosten van triple glas.

Het verschil tussen HR+++ en HR++

HR+++ is een andere benaming voor triple glas. HR++ is dubbel glas. Dubbel glas heeft twee glasplaten met daartussen een laag gas. Triple glas heeft daar bovenop nog een extra glasplaat. Hierdoor gaat er bijna geen warmte verloren, mits de rest van je woning ook goed geïsoleerd is.

Triple glas is overigens wel een heel stuk zwaarder dan dubbel glas. Ook dat is een gevolg van de extra glasplaat. Daarnaast maakt deze extra glasplaat het glas ook dikker. Doordat het glas dikker en zwaarder is, zal het niet altijd in bestaande kozijnen geplaatst kunnen worden. Om die reden is het aan te raden om bij een glaszetter na te vragen of jouw kozijnen hiervoor geschikt zijn. Anders zul je de kozijnen moeten vervangen of toch voor HR++ moeten kiezen.

HR++ kan ook een erg goede keuze zijn

Triple glas kan erg prijzig zijn. Mocht je hier het budget niet voor hebben of zijn je kozijnen niet geschikt, dan kun je ook voor HR++ kiezen. Het verschil tussen HR++ en triple glas is niet enorm wat de isolatiewaarde betreft. In vergelijking met enkel glas zal HR++ ook al een enorme stap vooruit zijn. Mocht je geen budget hebben voor triple glas, maar wel isolatieglas willen, dan raden we je dus aan om gewoon voor HR++ te kiezen.

Waarom isolatieglas zo belangrijk is

De meeste gebouwen hebben nog dubbel glas of zelfs enkel glas. Triple glas is nog helemaal niet zo lang op de markt. Het is wel vrij belangrijk dat je isolatieglas in je woning hebt. Wanneer je dit niet hebt, gaat er namelijk veel warmte verloren. Met enkel glas gaat zoveel warmte verloren dat je aan het stoken blijft. In vergelijking met enkel glas kan triple glas er dan ook voor zorgen dat je jaarlijks honderden euro’s bespaart.

Ook als je wilt dat je woning een beter energielabel krijgt, is het belangrijk dat je isolatieglas hebt. Een beter energielabel kan ervoor zorgen dat je woning meer waard wordt. Dat is ideaal als je de woning ooit nog eens verkoopt. Het energielabel van je woning geeft geïnteresseerden een beeld van hoeveel ze aan stookkosten zullen betalen. Bovendien maakt het de woning interessanter voor mensen die veel om het milieu geven.

Andere soorten isolatieglas

Behalve triple glas bestaan er nog veel meer soorten isolatieglas. Ieder type glas dat voor een betere isolatiewaarde dan enkel glas zorgt, valt binnen de categorie isolatieglas. Isolatieglas is tegenwoordig dus de standaard. Naast triple glas heb je dubbel glas, HR glas, HR+ glas en HR++ glas. HR++ glas wordt op dit moment het meest toegepast.

Wil je graag meer weten over deze andere glassoorten? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd naar gelaagd of gehard glas? Op onze website vind je nog veel meer informatie over verschillende glassoorten. We raden je in dit geval dus aan om nog eens goed rond te kijken op de website. Op de website vind je bijvoorbeeld ook meer informatie over glas in lood. Ook als je een ander type glas wilt laten monteren in je woning, kun je via ons offertes aanvragen.

Hoe goed isoleert triple glas?

Om te beoordelen hoe goed glas isoleert, krijgt glas een isolatiewaarde. Hoe lager de isolatiewaarde, hoe minder warmte er verloren zal gaan en hoe beter het glas dus zal isoleren. Hieronder hebben we de isolatiewaarden van verschillende soorten glas op een rijtje gezet. Zo kun je de isolatiewaarde van triple glas vergelijken met die van andere soorten glas.

Type glasIsolatiewaarde
Enkel glas5,8
Dubbel glas2,7
HR glas1,7 tot 2
HR+ glas1,3 tot 1,6
HR++ glas1,2
Triple glas0,7

In de tabel hierboven zie je dat triple glas veel beter scoort dan enkel glas of dubbel glas. Triple glas zal bijna geen warmte doorlaten. Dit kan je dus ontzettend veel geld aan stookkosten schelen.

Is triple glas voldoende als je de woning wilt isoleren?

Triple glas is vooral aan te raden als je de spouwmuren bijvoorbeeld ook hebt geïsoleerd. Als je woning verder niet goed geïsoleerd is, zal de warmte alsnog op een andere plek ontsnappen. Overigens is het isoleren van je woning altijd een goede investering. Energiebesparende maatregelen zoals isolatie zullen het energielabel van de woning verbeteren. De woningwaarde stijgt hierdoor. Bovendien zul je ook een hoop kosten besparen.

Als je de woning uiteindelijk wilt verkopen en het energielabel daarom wilt verhogen, is het aan te raden om je goed in te lezen. Laat de woning goed isoleren en overweeg ook om zonnepanelen en een warmtepomp te plaatsen. Je hebt energielabel A t/m G. A is het meest energiezuinige label. Daarnaast heb je nog A+, A++, A+++ en tegenwoordig zelfs A++++ voor zeer zuinige woningen.

Verschillende varianten triple glas

Het is goed om te weten dat je van triple glas ook verschillende varianten hebt. Zo is het onder andere mogelijk om voor een gekleurde variant te kiezen. Ook kan een van de glasplaten gelaagd glas zijn om de veiligheid te vergroten. Het is aan te raden om je eens goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen.

Offertes voor triple glas vergelijken via de website

Triple glas kan een relatief prijzige investering zijn. Op de lange termijn zul je het echter terugverdienen. Belangrijk is om niet te veel te betalen. De prijsverschillen tussen glaszetters kunnen erg groot zijn. Daarom raden we je aan om offertes van diverse glaszetters naast elkaar te leggen. Je kunt eenvoudig offertes opvragen via ons platform. Beschrijf de klus zo goed mogelijk, dus geef ook het benodigde m² glas aan. Vervolgens kun je de aanvraag indienen. Wacht hierna enkele werkdagen totdat je offertes ontvangt. Hierna kun je de offertes met elkaar gaan vergelijken en een goedkope partij uitkiezen.