• Home
  • Glas polijsten

Glas polijsten

Zijn er krassen ontstaan op een ruit? Dan is dit door middel van polijsten in veel gevallen te verhelpen. De meest voorkomende oorzaken van de krassen is door huisdieren en bij het uitschieten met schuurpapier. Dit zijn vaak geen hele diepe krassen en het vervangen van het glas is daardoor ook niet nodig.

Mocht een kras toch op een bepaalde reden niet te repareren zijn, dan kan er gekeken worden naar het vervangen van een ruit. Afhankelijk van het soort glas, kan hier een prijs voor worden gemaakt.

Een kras in een ruit is iets oppervlakkigs. Zit er een ster in de ruit of is het dubbel glas lek, dan zijn hier andere oplossingen voor, glasschade is en blijft altijd vervelend! Op deze pagina staat het polijsten van glas centraal.

Kosten van glas polijsten

Om een idee te krijgen hoe duur glas polijsten is, staat hieronder de verschillende opties. Het polijsten is een goedkopere optie dan een ruit in zijn geheel te vervangen. Laat daardoor altijd een glaszetter de situatie beoordelen.

Aantal ruiten Kosten
1 ruit met krassenVanaf €100,-
2 ruiten€200,-
3 of meer€275 + €75,- per ruit boven de 3

*Hierbij opmerkend dat het inschattingen zijn en het ook af zal hangen van het formaat en diepte van de kras.

Zoals in de tabel terug te zien is, worden de kosten vooral bepaald door de arbeid. Naast de arbeid is er ook het materiaal om het polijsten mogelijk te maken.

Uiteindelijk kan zelf de overweging gemaakt worden. Het glas laten polijsten of misschien toch laten vervangen en direct een ruit met betere isolatiewaarden laten plaatsen? Welk beter rendement een glas kan toevoegen hangt af van het glas.

(Zelf) Glas polijsten in 4 stappen

Welke stappen worden er doorlopen om het glas weer als nieuw te maken. Er is wel ervaring nodig om de stappen juist uit te voeren. Denk hierbij aan het voeren van de juiste druk en omgang met een polijstpad.

  1. De eerste stap is het vastleggen van de krassen en de ruit vervolgens grondig schoon te maken.
  2. Kies de juiste schijf om het polijsten te starten. Draai in tegenovergestelde richting van het blad
  3. Stop iedere 15 seconden om te voorkomen dat het glas te warm wordt en hierdoor kan gaan barsten.
  4. Maak het polijstpad vochtig en herhaal de vorige stap tot de kras is verwijderd.

Zie hieronder hoe een glaszetter te werk gaat. Het is mogelijk dat iemand zijn methode afwijkt van onderstaande, maar de basis zal hetzelfde zijn

 

Kan je zelf aan de slag?

Bij telkens terugkerende krassen is het een mogelijkheid om het polijsten zelf aan te leren. Als er vaak kleine krasjes door zand of huisdieren zijn, kost het een vermogen om dit telkens te laten repareren. Daarbij komt het toch elke keer terug, dus voor wie doe je het nog?

Door zelf te polijsten is dit een stuk laagdrempeliger. Zijn het diepere krassen, dan is het vaak alsnog verstandig om een glaszetter in te schakelen. Ook dienen er machines aangeschaft te worden en de werkwijze moet aangeleerd worden, het zal niet makkelijk zijn..

Een glaszetter de krassen laten verwijderen

Het proces om glas te polijsten is hierboven beschreven. Daardoor kan er zelf worden bepaald wie de uitvoering gaat doen. Zelf of toch een glaszetter hiervoor inschakelen?

De voordelen die een glaszetter inschakelen met zich mee brengt:

  • Glas wordt snel weer krasvrij gemaakt
  • De ruit is zo goed als nieuw na het polijsten
  • Een ruit vervangen is een stuk duurder
  • Er hoeft zelf geen materiaal aangeschaft te worden, alles is in handen van de glaszetter.

Om een glaszetter te vinden die hierbij kan assisteren, raden wij aan om hiervoor onze vergelijkingstool te gebruiken. Kom vrij snel in contact met glas specialisten in de regio. Tegen een scherp tarief kunnen ze langs komen om het probleem te verhelpen. Mocht het nodig zijn kunnen ze ook adviseren over alternatieve oplossingen.

Veel gestelde vragen

Wat kan krassen op een raam veroorzaken?

De meest voorkomende krassen worden door huisdieren of schuurpapier gemaakt. Een hond kan met zijn nagels krassen maken op de ruit. Ook bij het opschuren van een kozijn kan er eenvoudig worden uitgeschoten met schuurpapier, het gevolg zijn krassen op het glas.

Het polijsten van glas wordt veelal door een glaszetter gedaan. Het zelf polijsten van glas is intensief en onder de streep waarschijnlijk net zo kostbaar. Een alternatief is het vervangen van een ruit, dit heeft enkele voordelen, maar zal ook hogere kosten met zich mee brengen.

De kosten voor glas polijsten starten vanaf €100,- en lopen bij de hoeveelheid werk vrij snel op. Daarbij uitgaande van goed bereikbare ruiten. Mochten de krassen door huisdieren of schuurpapier gemaakt zijn, is dit vaak wel een teken dat de ruit goed bereikbaar is.

Het 100% voorkomen van krassen is haast onmogelijk. Mocht een huisdier vaak krassen maken, dan is het een mogelijkheid om een folie over de ruit heen te plakken als een soort screen-protector. Het is goedkoper om zo een folie te vervangen dan telkens het polijsten van glas.