Wat zijn voorzetramen precies?

Is het niet mogelijk om dubbel glas te plaatsen wegens de bestaande kozijnen? Voorzetramen kunnen de oplossingen bieden als alternatief van dubbel glas. Zo kunnen voorzetramen de extra isolatie toevoegen aan bestaande ramen. Benieuwd naar de kosten en kenmerken van voorzetramen? Op deze pagina gaan we het allemaal verder toelichten..

Voorzetramen worden geplaatst op de plekken waar dubbel glas niet mogelijk is. Dit kan zijn door de aanwezige kozijnen of het kleine formaat. Zo worden er veel voorzetramen geplaatst bij ramen met een kleinere afmeting.

Prijzen van voorzetramen

Benieuwd naar de kosten die bij het plaatsen van een voorzetraam komen kijken? Alles hangt hiermee samen met het formaat, doordat het vaak gaat om kleinere ruiten, zullen we hier geen prijs per m2 voor geven. In ruil daarvoor geven wij aan de hand van een aantal specifieke afmetingen de prijzen door.

Afmeting voorzetraam – Prijs inclusief plaatsing – Gemiddelde besparing per jaar

40×40 – €80,- – €10,-

De kosten van een voorzetraam komen omgerekend neer op de €125,- en €150,- per m2. Waarbij een besparing past van €25,- per jaar. De investering van een voorzetraam is dan ook binnen 5 å jaar terugverdiend.

Dieper ingaande op de isolatiewaarde, bij enkel glas ligt de u-waarde op 5,7. Door het plaatsen van een voorzetraam, wordt deze waarde verlaagd naar het niveau van dubbel glas, namelijk rond de 2.7. Lees meer informatie over u-waarde bij andere soorten ruiten.

Toepassingen van voorzetramen

Het plaatsen van een voorzetraam kan diverse redenen hebben. De meest voorkomende redenen zijn:

 • Extra isolerende waarde
 • Bescherming van glas in lood
 • Geluidsoverlast verminderen
 • Inbraakwerend effect

De isolerende functie is op iedere voorzetraam van toepassing. Vandaar dat er ook direct bespaard zal worden op de stookkosten. Bij enkel glas

Voor- en nadelen op een rij

De kenmerken van voorzetramen zijn ondertussen wel langs gekomen. Maar wat zijn samenvattend nou de punten die meegenomen moeten worden in de overweging. Hiervoor zullen wij een lijst met zowel de voor- als nadelen plaatsen.

Voordelen van voorzetramen

 • Als dubbel glas niet past in bestaande kozijnen, zijn voorzetramen een goed alternatief
 • Bestaand glas-in-lood kan behouden blijven
 • Direct extra geluidsisolatie bij plaatsen van een voorzetraam
 • Kunnen aan de binnenzijde geplaatst worden, er is geen steiger of lift nodig
 • Wooncomfort schiet omhoog, minder last van tocht

Nadelen van voorzetramen

 • Het rendement is lager in verhouding met HR++ glas
 • Risico op condensvorming, laat het plaatsen door een specialist

Plaatsen door een glaszetter

Benieuwd of dubbel glas mogelijk is in de bestaande situatie? Vraag een specialist om langs te komen en deze zal vrijblijvend de mogelijkheden doornemen. Het investeren in dubbel glas doe je niet dagelijks, vandaar dat een glaszetter hierbij de helpende hand kan zijn.

Het gehele plaatje van kosten en rendement zal hierin een rol spelen. De prijzen van diverse soorten dubbel glas kunnen hiermee vergeleken worden. Maar ook het vergelijken van glaszetters in de buurt is een slimme manier om geld te besparen.

Vraag gratis en vrijblijvend een vergelijking aan. Achter de schermen zal er druk gezocht worden naar beschikbare glaszetters in de regio. Op basis van de wensen zullen zij een prijs geven om de klus uit te voeren. Het is belangrijk om bij een glaszetter offerte naar de totale kosten te kijken. Op deze wijze is het vergelijken van de glaszetters het meest eerlijk. Niet enkel een scherp tarief is belangrijk, kijk ook naar de garanties die worden geboden.

Veelgestelde vragen

Dienen voorzetramen aan de binnen- of buitenzijde geplaatst te worden?

Beide is mogelijk. Afhankelijk van de situatie kunnen ze aan de binnenzijde geplaatst worden als het vanaf buiten moeilijk bereikbaar is. Vanaf de buitenzijde plaatsen is ook geen probleem.

Het is zeker mogelijk om plexiglas te gebruiken als voorzetraam. Kostentechnisch kan dit goed uitpakken. Het zal ook zeker iets van extra isolatie toevoegen. Alleen het gaat nooit zo goed isoleren als glas en ook het zicht vinden wij er zelf goedkoop uitzien. Maar in sommige situaties is het wel een ideale oplossing. Wanneer er grote oppervlakte snel voorzien moeten worden van betere isolatie of als 

Eigenlijk is iedereen wel tevreden over de keuze van een voorzetraam. De gewenste effecten zien en voelen de klanten direct. Vaak merken we wel dat voorzetraam de tweede keuze is en dat ze liever dubbel glas hadden laten plaatsen, maar als alternatief zijn de mensen heel tevreden over de voorzetramen.