• Home
  • Goedkope glaszetter

Goedkope glaszetter

Ben jij op zoek naar een goedkope glaszetter? Dan ben je bij ons platform aan het juiste adres. Via ons platform is het mogelijk om glaszetters met elkaar te vergelijken. Op die manier vind je dus altijd een goedkope glaszetter. De glaszetter kun je langs laten komen als je glas wilt met een beter rendement, maar soms is het ook noodzakelijk om de glaszetter in te huren. Zijn je ruiten kapot, dan wil je uiteraard dat het glas snel vervangen wordt.

Ben jij benieuwd wat een goedkope glaszetter voor je kan betekenen en wat de gemiddelde prijzen zijn? Op deze pagina lees je alles over de goedkope glaszetter. Zo krijg je een goed beeld van wat je voor de diensten van een glaszetter betaalt.

Welk type glas kies jij?

Als je de goedkope glaszetter inhuurt, zijn er ontzettend veel verschillende soorten glas om uit te kiezen. De ramen van je woning kunnen veel invloed hebben op hoe goed de woning geïsoleerd is. Glas met een beter rendement kan er dus voor zorgen dat je maandelijks veel geld aan energiekosten bespaart. Hierdoor is glas met een hoog rendement ook een investering die je op de lange termijn terug zal verdienen. Hoe hoger het rendement, hoe duurder het glas over het algemeen zal zijn.

In de tabel hieronder zie je een aantal soorten glas en de daarbij behorende isolatiefactor. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. Kies je voor glas met een lagere U-waarde, dan bespaar je dus meer energie.

Type glasIsolatiewaarde
Dubbel glas2,8 U
HR1,9 U
HR+1,6 U
HR++1,2 U
HR+++0,7 U

De kosten voor de goedkope glaszetter heb je doorgaans binnen tien jaar terugverdiend, omdat je jaarlijks een hoop geld aan energiekosten bespaart.

De goedkope glaszetter zet vrijwel geen normaal dubbel glas meer

Het is goed om te weten dat een glaszetter tegenwoordig niet snel meer standaard dubbel glas zal gebruiken. Dit wordt eigenlijk alleen nog gebruikt als de ramen van een woning vervangen moeten worden en de uitstraling exact hetzelfde moet blijven. De reden dat dubbel glas niet langer gebruikt wordt voor nieuwbouw woningen is omdat er inmiddels glassoorten met een veel betere isolatiewaarde zijn. Inmiddels is de standaard HR++. Ben je benieuwd naar de verschillende soorten isolatieglas? Lees dan verder.

HR, HR+ en HR++ glas

Dat dubbel glas uit twee glasplaten bestaat is duidelijk, maar wat is dan precies HR-glas? Ook bij deze vorm van glas is er sprake van twee glasplaten. Bij dit type glas is een van de glasplaten aan de binnenkant gecoat met een metaallaagje. Die metaallaag zorgt ervoor dat het glas beter isoleert dan normaal dubbel glas.

HR+ glas is weer de verbeterde versie van HR-glas. Ook nu is er weer sprake van een metalen coating, alleen wordt de ruimte tussen de glasplaten (de spouw) nu ook nog gevuld met een gas. Hierdoor is de isolatiewaarde van HR+ glas beter dan die van standaard HR-glas.

HR en HR+ glas worden nauwelijks nog gezet door de goedkope glaszetter. De isolatiewaarde is namelijk slechter dan die van HR++ glas. Dit is momenteel de standaard op de markt. Bij HR++ glas wordt een betere coating gebruikt. Ook HR++ heeft een argon gasvulling.

Triple glas laten zetten door een goedkope glaszetter

Tegenwoordig is er al een type glas te krijgen dat nog beter isoleert dan HR++ glas. Dit verbeterde glas noemen we triple glas of HR+++ glas. Dit glas isoleert zo goed omdat het drie glasplaten heeft. Hierdoor heeft dit type glas ook twee spouwen. De buitenste glasplaten hebben aan de binnenkant een coating die voor een hoog rendement zorgt. De spouwen van triple glas bevatten edelgas. Triple glas heeft hierdoor een ontzettend goede coating.

De goedkope glaszetter zal triple glas niet overal kunnen plaatsen. Veel oudere kozijnen zijn namelijk niet geschikt voor dit type glas. Dit omdat triple glas meer weegt dan dubbel glas en het ook een stuk dikker is vanwege de extra glasplaat. Je zal doorgaans dus de kozijnen moeten vervangen als je triple glas in een oudere woning wilt laten plaatsen. Dat is voor de meeste mensen uiteraard geen optie. Voor nieuwbouw is HR+++ wel een ontzettend goede keuze.

Wat betaal je gemiddeld voor een glaszetter?

Is een van jouw ruiten aan vervanging toe? Dan is het verstandig om een goedkope glaszetter in te huren. Wat je exact voor de diensten van een glaszetter betaalt, is echter afhankelijk van ontzettend veel verschillende factoren. Zo hanteert iedere glaszetter andere prijzen en is de prijs ook afhankelijk van het type glas dat je kiest. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten voor het zetten van verschillende soorten glas. Houd er wel rekening mee dat de prijs hier dus van af kan wijken. De kosten in onderstaande tabel zijn inclusief montage.

Type isolatieglasKosten
Normaal(ouderwets) dubbel glasOngeveer € 115 per m²
HR glasOngeveer € 120 per m²
HR+ glasOngeveer € 125 per m²
HR++ glasOngeveer € 130 per m²
HR+++ glasOngeveer € 170 per m²

De prijsverschillen tussen de verschillende soorten isolatieglas zijn zo klein, dat het eigenlijk altijd aan te raden is om voor HR++ glas te kiezen. Echter, zijn de prijzen in de tabel uiteraard wel kosten per m². Zou je alle ramen in je woning vervangen, voor bijvoorbeeld een betere isolatie, dan kunnen de prijzen wel enorm verschillen. Toch is het meestal een goed idee om in beter isolatieglas te investeren, aangezien je de kosten er op de lange termijn uithaalt.

Wat doe je als glas in je raam of deur lek is?

Als het glas in een van je ramen of deuren lek is, is het ook belangrijk om een goedkope glaszetter in te schakelen. Het glas verliest dan namelijk grotendeels zijn isolatiewaarde. Overigens zal de glaszetter het glas in dit geval compleet moeten vervangen. Glas dat lek is, kan niet eenvoudig gerepareerd worden. Het gas dat in de spouw van het isolatieglas zit, zal namelijk ontsnappen zodra er een lek ontstaat. Om die reden moet je lek glas laten vervangen door een goedkope glaszetter.

Als je glas laat vervangen, kun je ervoor kiezen om gelijk voor glas met een hogere isolatiewaarde te gaan. Op die manier is je woning voortaan beter geïsoleerd.

Andere soorten glas laten zetten

De glassoorten die we op deze pagina benoemd hebben, zijn types glas die de isolatie verbeteren. Het is echter ook mogelijk om voor andere soorten glas te kiezen. Wil je de woning bijvoorbeeld een unieke uitstraling geven? Dan kun je voor glas in lood kiezen. Vind je veiligheid zeer belangrijk? Dan kun je voor gehard of gelaagd glas kiezen. Die glastypes zijn steviger dan regulier glas.

De mogelijkheden zijn dus enorm als je glas laat zetten. Weet je niet zo goed wat voor type glas het best op jouw wensen aansluit? Kijk dan eens rond op ons platform. Wij hebben voor vrijwel ieder type glas een unieke pagina. Hierdoor kun je je goed inlezen over de verschillende mogelijkheden. Als je hierna nog vragen hebt, kun je ervoor kiezen om deze aan een goedkope glaszetter te stellen.

Offertes vergelijken om een goedkope glaszetter te vinden

Nu je een beter beeld van de gemiddelde prijzen hebt, wordt het tijd om een glaszetter in te schakelen. Het vinden van een goedkope glaszetter doe je eenvoudig via ons platform. Door een aanvraag bij ons in te dienen, ontvang je offertes van verschillende glaszetters. Hierdoor kun je de prijzen van verschillende bedrijven eenvoudig met elkaar vergelijken. Op die manier lukt het je dus altijd om een goedkope glaszetter te vinden.

Als je een aanvraag bij ons indient, is het belangrijk goed te beschrijven hoeveel glas er benodigd is en welk type glas je wilt. Op die manier kun je er zeker van zijn dat de offertes kloppen. Het duurt slechts enkele dagen voordat je de offertes binnen hebt na het indienen van je aanvraag.