• Home
  • Subsidie dubbel glas

Subsidie dubbel glas

Ben jij benieuwd naar of je in aanmerking komt voor een subsidie dubbel glas? Op deze pagina hebben we alles over de subsidie dubbel glas voor je uiteen gezet. Zo weet je precies wat de mogelijkheden zijn als je dubbel glas laat plaatsen. Daarnaast geven we je de mogelijkheid om verschillende glaszetters met elkaar te vergelijken op basis van offertes. Zo ben je goedkoper uit dan gemiddeld, of je nu wel of niet in aanmerking komt voor een subsidie dubbel glas.

Op deze pagina geven we je ook een rekenvoorbeeld van hoe je met subsidie dubbel glas 34% kunt besparen. Hoeveel je precies zal besparen is echter ook afhankelijk van de tarieven die de glaszetter rekent. Hoe lager de tarieven van de glaszetter, hoe hoger het percentage korting vanwege de regelingen op deze pagina.

Subsidie dubbel glas in het verleden

In het verleden zijn er verschillende subsidiemogelijkheden geweest voor mensen die dubbel glas lieten plaatsen. Zo was het in 2013 bijvoorbeeld mogelijk om subsidie te krijgen voor dubbel glas. Ook kreeg je een subsidie als je woning een zuiniger energielabel kreeg als gevolg van je investering. Tegenwoordig zijn deze subsidies er niet meer, maar er zijn wel andere vergelijkbare mogelijkheden. Hieronder zullen we daar meer over vertellen. Zo lees je op deze pagina onder andere meer over de ISDE-subsidie.

De huidige mogelijkheden om geld te besparen op dubbel glas

Er is op het moment van schrijven geen sprake meer van de subsidie dubbel glas zoals in het verleden. Echter, is het wel mogelijk om kosten te besparen met andere regelingen. Hieronder noemen we de twee regelingen waarmee je geld kunt besparen op dubbel glas.

  • Verlaagd BTW-tarief voor woningeigenaren
  • Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

De ISDE is overigens wel een subsidie, maar je moet ook aan andere maatregelen voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. De ISDE is dus niet zomaar en alleen een subsidie dubbel glas. Mogelijk kom je er echter wel voor in aanmerking en is het dus zeker de moeite waard om je in de ISDE te verdiepen.

Verlaagd btw-tarief voor woningeigenaren

Heb je een woning die ouder is dan twee jaar en laat je isolatieglas plaatsen? Dan kun je veel geld besparen op het plaatsen van dubbel glas. In dit geval kom je namelijk in aanmerking voor een btw-voordeel. Je betaalt nu namelijk niet 21 procent belasting, maar 9 procent belasting. Dit is natuurlijk erg prettig om te horen als je op zoek bent naar de mogelijkheden wat betreft subsidie dubbel glas. Dit verlaagde btw-tarief is een regeling die al langer van toepassing is. Eerder bedroeg het percentage btw slechts 6%.

ISDE als subsidie dubbel glas?

De Investeringssubsidie Duurzame Energie is een subsidie die de overheid uitkeert aan mensen die bepaalde energiebesparende maatregelen nemen. Deze subsidiepot bedraagt in totaal € 124 miljoen. Om deze subsidie te ontvangen moet je aan een aantal maatregelen voldoen. Om te beginnen is deze subsidie voor particulieren. Verhuurders komen daardoor over het algemeen niet in aanmerking voor deze subsidie.

Om voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie in aanmerking te komen moet je twee energiebesparende maatregelen nemen. Naast dat je isolatieglas laat plaatsen, moet je dus ook nog een andere maatregel nemen. Doe je dit, dan ontvang je subsidie dubbel glas.

Hoeveel subsidie dubbel glas krijg je?

Om subsidie te krijgen voor dubbel glas of triple glas moet het glas echt aan bepaalde isolatiewaarden voldoen. Belangrijk is dus dat je hier rekening mee houdt. Voor HR++ glas geldt een U-waarde van maximaal 1,2. Voor triple glas is de maximale U-waarde om in aanmerking te komen voor een subsidie 0,7.

Ook moet je minimaal 10 m² aan glas laten vervangen om in aanmerking te komen voor de subsidie dubbel glas. Laat je slechts in één klein raampje dubbel glas plaatsen, dan ontvang je dus geen subsidie. Ook ontvang je maximaal voor 45 m² aan subsidie.

De subsidie dubbel glas bedraagt € 35 per vierkante meter. De subsidie voor triple glas is € 100 per vierkante meter. De maximale subsidie dubbel glas is dus € 1575. De maximale subsidie op triple glas is € 4500.

Voldoe jij aan de voorwaarden voor subsidie dubbel glas?

Als je subsidie op dubbel glas wilt aanvragen, moet je dus aan een aantal voorwaarden voldoen. Hieronder sommen we de voorwaarden op, zodat je precies weet wat er van je verwacht wordt.

  • De U-waarde van het HR++ glas mag maximaal 0,7 zijn.
  • Je moet minimaal 10 m² aan glas laten zetten.
  • Je moet nog een energiebesparende maatregel nemen.
  • Het glas moet door een professionele glaszetter geplaatst worden.
  • Het glas moet geplaatst worden als vervanging voor bestaand glas.

Voldoe je aan die maatregelen dan krijg je € 35 per m² vergoed, tot een bedrag van € 1575.

Hoeveel kun je besparen met deze maatregelen?

Met de subsidie dubbel glas kun je, in combinatie met het verlaagde BTW-tarief, een hoop geld besparen. Stel bijvoorbeeld dat je 10 m² aan HR++ glas wilt laten plaatsen en de glaszetter een tarief van € 120 exclusief btw rekent. Je zou dan normaal gesproken € 1200 zonder btw betalen. Inclusief een btw-percentage van 21%, zouden de totale kosten € 1452 bedragen.

Kom je alleen in aanmerking voor het verlaagde btw-percentage, dan bedragen de totale kosten nog maar € 1308. Dankzij het verlaagde btw-percentage alleen bespaar je dus al een hoop geld. Zou je daarnaast in aanmerking komen voor de ISDE-subsidie? Dan krijg je op 10 m² dubbel glas een subsidie van in totaal € 350. Voor het dubbel glas betaal je op die manier in totaal dus nog maar € 958.

In het voorbeeld hierboven zou je voor 10 m² in totaal € 494 besparen. Dat komt neer op een besparing van 34%. Dankzij de subsidie dubbel glas in combinatie met het verlaagde btw-tarief kun je dus ontzettend veel geld besparen!

Andere energiebesparende maatregelen

Om in aanmerking te komen voor subsidie glas, zul je dus ook een andere energiebesparende investering moeten doen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om ook de kozijnen te vervangen of om bijvoorbeeld het dak te laten isoleren. Houd er rekening mee dat alle maatregelen uitgevoerd moeten worden door een specialist. Kies je er bijvoorbeeld voor om zelf de zolder te isoleren, dan telt dit niet mee als energiebesparende maatregel.

Nog meer manieren om geld te besparen op dubbel glas

Wil je graag nog meer geld besparen op dubbel glas? Dan is het vooral van belang dat je voor de juiste partij kiest. De prijsverschillen tussen glaszetters kunnen namelijk ook erg groot zijn. Vooral de arbeidskosten die verschillende partijen hanteren, willen nog wel eens verschillen. Om de verschillende partijen met elkaar te vergelijken, kun je offertes aanvragen via ons platform. Met één druk op de knop kun je offertes bij verschillende partijen aanvragen. Zo hoef je niet bij iedere glaszetter opnieuw een offerteaanvraag in te dienen.

Geef bij het indienen van je aanvraag goed aan hoeveel m² aan glas je wilt vervangen. Geef ook aan welk type glas je wilt. Houd er wel rekening mee dat je HR++ glas nodig hebt om voor subsidie in aanmerking te komen.

Enkele dagen na het indienen van je aanvraag heb je verschillende offertes binnen. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudig de glaszetter te vinden die tegen het goedkoopste tarief werkt. Hierdoor kun je nog meer geld besparen dan met alleen de subsidie dubbel glas.

Conclusie

Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op de kosten van dubbel glas. Als je ervoor kiest om glas te vervangen, dan is het zeker aan te raden om je goed in de mogelijkheden te verdiepen. Je kunt ontzettend veel geld besparen als je in aanmerking komt voor het lage btw-tarief en de ISDE-subsidie. Kies je er daarnaast ook nog eens voor om geld te besparen door offertes te vergelijken via ons platform, is het mogelijk om in totaal meer dan 40% te besparen.