Draadglas

Draadglas is een type glas waar een rooster van metaaldraden doorheen loopt. Dankzij die metaaldraden is het glas steviger dan bijvoorbeeld enkel glas. Tussen de draden zit vaak ongeveer 1,2 centimeter aan glas. Draadglas is een type glas dat deel uitmaakt van de categorie veiligheidsglas. Zodra het glas kapot gaat, zorgen de metaaldraden er namelijk voor dat de scherven niet alle kanten opvliegen. Het glas is vooral om die reden veiliger dan enkel glas. Het glas zelf zal echter niet veel minder snel barsten. Wat draadglas zo veilig maakt, is dus vooral het feit dat het glas bij elkaar gehouden wordt als het barst.

Wil je draadglas laten plaatsen in je woning, dan lees je hier alles over dit type glas. Bovendien is het ook mogelijk om de prijs bij verschillende glaszetters met elkaar te vergelijken.

De gemiddelde prijs voor draadglas

Hoeveel het kost om draadglas te plaatsen, is van ontzettend veel factoren afhankelijk. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van door welke glaszetter je het laat plaatsen. Draadglas is over het algemeen overigens goedkoper dan andere soorten veiligheidsglas. Dit komt omdat het niet zo dik is. Het glas is gemiddeld zo’n 6 millimeter dik, waardoor de prijs ook erg meevalt.

In de tabel hieronder noemen we de prijzen die je gemiddeld voor verschillende soorten draadglas betaalt.

Type draadglasKosten inclusief montage en btw
Brute draadglas€ 80 tot € 100 per vierkante meter
Engels draadglas€ 80 tot € 100 per vierkante meter
Spiegeldraadglas€ 140 tot € 190 per vierkante meter

Houd er rekening mee dat bovenstaande prijzen slechts gemiddeldes zijn. De daadwerkelijke prijs kan hier dus ook van afwijken. Als je een goed beeld wilt van de prijs die je betaalt, dan is het aan te raden om offertes aan te vragen via onze website.

De verschillende soorten draadglas

Er zijn dus verschillende soorten draadglas om uit te kiezen. De meest prijzige vorm van draadglas is spiegeldraadglas. Dit glas wordt gepolijst, waardoor het glas erg helder is. Dit type glas is bijvoorbeeld geschikt voor in een schuurdeur.

Naast spiegeldraadglas heb je ook nog brute draadglas en Engels draadglas. Brute draadglas is licht van structuur en is niet zo doorzichtig als bijvoorbeeld spiegeldraadglas. Engels draadglas is niet vlak, maar heeft een golvende structuur. Door Engels draadglas kun je moeilijk heen kijken.

draadglas uiterlijk

Waarom draadglas?

Draadglas kent een aantal belangrijke voordelen. Overigens is het niet sterker dan bijvoorbeeld gehard glas. Het is echter wel het goedkoopste veiligheidsglas dat er te krijgen valt. Het grootste voordeel is dat het glas goed bij elkaar blijft als het barst. Hierdoor is het een erg veilig soort glas. Draadglas heeft hierdoor ook een inbraakwerende werking. Bovendien werkt het glas hierdoor ook enigszins brandvertragend. Niet altijd zal de verzekeraar het glas echter als brandvertragend erkennen. Daarom is het aan te raden om dit eerst te controleren als je draadglas wilt vanwege de brandvertragende eigenschappen.

Draadglas werkt inbraakvertragend

Omdat de metalen draden in draadglas het glas bijeen houden als het barst, wordt het voor een inbreker ook veel lastiger om door de ruit heen te dringen. Nadat het glas is gebarsten, zal de inbreker namelijk ook nog het draad moeten verwijderen. Om die reden kan het bijvoorbeeld een goed idee zijn om draadglas in de schuurdeur te plaatsen. Je zal zo veel minder snel het slachtoffer worden van een inbraak.

Draadglas heeft een slechte isolatiewaarde

Draadglas kan in bepaalde gevallen erg nuttig zijn, maar het is ook goed om te weten dat draadglas niet goed isoleert. Hierdoor is dit type glas bijvoorbeeld niet geschikt voor in de woonkamer. Voor een hoge isolatiewaardes zijn er diverse soorten isolatieglas waaruit gekozen kan worden.

Het glas is echter wel weer zeer geschikt om bijvoorbeeld in de schuurdeur te laten plaatsen. Ook wordt draadglas nog veel gebruikt om bijvoorbeeld de kelder te beschermen tegen inbrekers.

Alternatieven voor draadglas

Er zijn verschillende alternatieven voor draadglas te noemen.

  • Gehard glas
  • Gelaagd glas

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor gehard glas te kiezen. Gehard glas bestaat ook uit slechts een glasplaat. Het geharde glas wordt gemaakt door een glasplaat te verhitten tot op zeer hoge temperaturen. Net zodra het glas bijna barst, wordt het glas weer ontzettend snel afgekoeld. Hierdoor ontstaat er een trekspanning. Die spanning maakt het glas veel sterker dan bijvoorbeeld enkel glas.

Het is ook nog mogelijk om voor gelaagd glas te kiezen. Gelaagd glas bestaat uit twee glasplaten met daartussenin een folie. Die folie zorgt ervoor dat het glas niet uiteen kan vallen. Daardoor zorgt die folie ook voor veel meer veiligheid.

Draadglas blijft de goedkoopste optie van deze drie soorten glas. Zo heeft ieder type glas zijn eigen voordelen. Meer weten over de alternatieven voor draadglas? Dan is het goed om te weten dat we ook over de alternatieven een pagina geschreven hebben. Zo kun je ook alle informatie over bijvoorbeeld gelaagd glas of gehard glas terug vinden op die pagina’s.

Toch liever isolatieglas?

Vind je het belangrijker dat je glas goed isoleert en minder belangrijk dat een glasplaat in scherven uiteen kan vallen als het kapot zou gaan? Dan kun je beter voor bijvoorbeeld HR++ glas kiezen. Dit is wél glas met een zeer goede isolatiewaarde. Door HR++ glas in je woning te plaatsen, kun je een hoop geld besparen op energiekosten. Op de lange termijn is isolatieglas dan ook een investering die je weer terug zal verdienen.

Het is overigens ook mogelijk om bijvoorbeeld HR++ gehard glas aan te schaffen. De prijs hiervan ligt veel hoger dan bijvoorbeeld van draadglas, maar dit glas is veilig en isoleert bovendien ook nog eens erg goed.

Ben je benieuwd naar isolatieglas? Ook over dit onderwerp vind je veel informatie op onze website. Bovendien kun je ook de prijzen van isolatieglas vergelijken met behulp van ons platform.

Tips om kosten te besparen op de glaszetter

Wil je graag kosten besparen als je een glaszetter inhuurt? Dan hebben we hieronder verschillende tips voor je opgesomd.

  1. Maak gebruik van ons platform om offertes met elkaar te vergelijken.
  2. Kies voor isolatieglas in combinatie met nog een energiebesparende maatregel om mogelijk in aanmerking te komen voor een subsidie.
  3. Kies alleen voor draadglas of gehard glas waar dit echt noodzakelijk is.
  4. Kies voor een glaszetter die niet al te veel aan voorrijkosten rekent.

Door bovenstaande tips goed op te volgen, kun je een hoop kosten op de glaszetter besparen. Het is op deze manier mogelijk om een leuk percentage op het totaalbedrag te besparen, tot wel 40%. Ben je benieuwd hoe het aanvragen van offertes via onze website werkt? Lees dan verder!

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een glaszetter

 

De kosten voor draadglas vergelijken

Wil je geld besparen op draadglas? Dan is het aan te raden om verschillende glaszetters met elkaar te vergelijken. Hiervoor kun je gebruik maken van ons platform. Na een aanvraag bij ons in te dienen, ontvang je binnen enkele dagen offertes van verschillende glaszetters. Het indienen van een aanvraag is gratis, maar ook vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast zodra je de offertes binnen hebt. Door offertes via ons platform op te vragen, wordt het veel eenvoudiger om de goedkoopste partij te vinden.

Als je een aanvraag doet via onze website, is het belangrijk dat je je wensen ook goed beschrijft. Geef bijvoorbeeld goed aan hoeveel ramen en hoeveel m² je van (nieuw) glas wilt laten voorzien. Geef ook aan welk type glas je wilt laten plaatsen. Door je wensen goed aan te geven in je aanvraag, kun je er zeker van zijn dat de offertes ook kloppen. We raden je aan om de offertes altijd even goed door te nemen om na te gaan of de klus goed beschreven wordt.

Het aanvragen van offertes via onze website is zeer eenvoudig. Binnen enkele minuten heb je de aanvraag al ingediend. We gaan bovendien altijd zorgvuldig om met de gegevens die je opgeeft voor je aanvraag. Zo gebruiken we die gegevens enkel voor het aanvragen van offertes.