• Home
  • Dubbel glas kosten

Dubbel glas kosten

De kosten die bij dubbel glas komen kijken zijn op te delen in het materiaal en het plaatsen. Hoe hoog de prijs is voor dubbel glas hangt van het type glas af welke wordt gekozen. Om het dubbel glas te laten plaatsen is het aan te raden om een glaszetter in de regio te vinden.

Alleen voordat er gezocht gaat worden naar een glaszetter, geven wij graag een indicatie over de prijzen van dubbel glas. Na het in kaart brengen van de kosten kan er een keuze gemaakt worden op basis van de wensen en het budget.

Prijs per m2

De kosten van het materiaal, het dubbel glas, wordt vaak berekend op basis van prijs per m2. Je kan vaak zelf berekenen hoeveel oppervlakte dubbele beglazing er nodig is. In onderstaande tabel rekenen we met standaard dubbele beglazing. Om een beeld te krijgen van andere soorten dubbel glas, lees dan nog even verder en kom meer te weten over de prijs verschillen.

Voor standaard dubbel glas rekenen wij met een prijs van €60,- per m2. Bij diverse woningtypes resulteert het in de volgende kosten, exclusief het plaatsen!

Alle woningen – aantal m2 – kosten voor dubbel glas

Appartement – 

Tussenwoning – 

Hoekwoning – 

Vrijstaande woning – 

prijs per soort dubbel glas

Bij het plaatsen van nieuw dubbel glas is het slim om naar de verschillende opties te kijken. Er is namelijk dubbele beglazing die voor betere isolatie zorgt, het zogeheten hoogrendementsglas (HR glas). HR glas is de nieuwe standaard geworden voor dubbel glas. Waarbij het ‘oude’ dubbel glas nog lucht tussen de 2 ruiten heeft, bevat HR glas een speciaal gas die zorgt voor een extra hoge isolatiewaarde.

Soort dubbel glas – Prijs per m2

Dubbel glas – 

HR glas – 

HR+ glas – 

HR++ glas – 

Triple glas – 

Het iets hogere tarief voor deze types ruiten wordt vrij eenvoudig terugverdiend op de stookkosten. Welk rendement dubbel glas oplevert zal mede kunnen bepalen welke opties de beste keuze gaat zijn.

Prijs dubbel glas berekenen

Om de kosten voor het plaatsen van dubbel glas te kunnen berekenen, zijn er een aantal aspecten die mee tellen. Door de vragen te beantwoorden, kan men zelf een indicatie berekenen van de kosten. Beantwoord de volgende vragen:

  1. Wat is het glas oppervlakte van de ruiten die vervangen worden?
  2. Welk type dubbel glas zal er worden geplaatst?
  3. Zijn er extra wensen voor geluids- of zonwerend glas? of andere extra accessoires zoals zonwering?
  4. Wat is de huidige staat van de kozijnen? Kunnen deze behouden blijven?
  5. Zijn de ramen makkelijk bereikbaar of dient hier een hoogwerker/steiger voor ingeschakeld te worden?

De belangrijkste vragen die de kosten zullen bepalen gaan over de eerste twee vragen. Het oppervlakte en het type glas. Als er bijvoorbeeld HR++ glas is gekozen met een oppervlakte van 10m2, dan zullen de kosten van het glas liggen rond de €700,-

Hierbij komen dan nog wel de kosten van het plaatsen. Een glaszetter zijn tarief start van zo een €40,- per m2. Maar mochten deze kozijnen niet makkelijk bereikbaar zijn, dan kan dit tarief oplopen.

In sommige gevallen kan het verstandig zijn om de gehele kozijnen te vervangen. Dan kan er direct gekozen voor nieuwe kozijnen inclusief dubbele beglazing.

Subsidie op dubbel glas

De overheid wilt het verduurzamen van de woning stimuleren. Om te kiezen voor dubbel glas nog aantrekkelijker te maken is er de ISDE-subsidie. Met de subsidie kan er voor HR++ glas tot wel €35,- per m2 aan subsidie aangevraagd worden. Hiervoor moet je natuurlijk wel aan een paar voorwaarden voldoen. Zo dienen er minimaal 2 soorten isolatie worden verbeterd in de woning.

Screenshot over subsidie voor dubbel glas

Bron: https://infographics.rvo.nl/isde-rekentool/

Naast de mogelijkheid voor subsidie op het glas, is er ook een regeling waardoor de arbeidskosten tegen het btw tarief van 9% (in plaats van 21%) worden uitgevoerd. Dit voordelig btw tarief geldt op het arbeid van dubbel glas plaatsen.

wat kost een glaszetter?

Het plaatsen van een ruit is een moeilijke klus met risico’s. Een glasplaat kan makkelijk beschadigd worden door krassen of zelfs in zijn geheel breken. Daarom is het verstandig om een ruit door een glaszetter te monteren.

Bij de zoektocht naar een glaszetter kan er gelet worden op het GBO vakcertificaat. Dit zijn geschoolde glaszetters en hanteren hoge standaarden. Zo ben je van vakwerk verzekerd.

De kosten die een glaszetter rekent worden vaak per m2 aangegeven, hierbij zit er geen verschil in het soort glas dat geplaatst gaat worden. Behalve bij speciale klussen kan er een afwijkend tarief gehanteerd worden. Het tarief varieert vaak tussen de €40,- en €55,- per m2.

Ook als er een lek of andere schade aan een ruit verholpen moet worden kan een glaszetter worden ingezet. Bij dergelijke opdrachten is een prijs per m2 niet van toepassing en zal er vooraf een uurtarief worden afgesproken, dit start vanaf €40,- per uur.

Besparen op kosten van dubbel glas

Er zijn veel cijfers langs gekomen met betrekking tot de kosten van dubbel glas. Zo ook een aantal tips om te besparen op dubbel glas. Kort samengevat zijn de volgende tips langs gekomen:

  • Kiezen van het juiste glassoort, dit zorgt voor een goed rendement.
  • Uitzoeken of je in aanmerking komt voor de ISDE-subsidie. Dit kan tot wel €35,- per m2 besparen.
  • Bij het laten plaatsen van dubbel glas door een glaszetter, vallen de arbeidskosten onder de 9% btw regeling.

Naast bovenstaande tips zal de leverancier van het glas een grote rol spelen. Een goedkope glaszetter vinden kan voor een mooie prijs het glas leveren en/of plaatsen. Om een dergelijke glaszetter in de regio te vinden, kan er gratis en vrijblijvend een vergelijking van offertes voor dubbel glas worden aangevraagd.