• Home
 • Glaszetter Winschoten

Glaszetter Winschoten

Als een van je ruiten beschadigd is of als je een ander soort glas in je woning wilt laten plaatsen, is het belangrijk om een glaszetter Winschoten in te schakelen. Er komt namelijk veel kijken bij het plaatsen van dubbel glas en daarom is het aan te raden om hier niet zelf aan te beginnen.

De glaszetter heeft veel ervaring en kan het glas snel en efficiënt vervangen. Een glaszetter kun je inhuren als het glas in je woning gebroken is, maar ook als je de woning beter wilt isoleren. Door voor glas met een betere isolatiewaarde te kiezen, kun je een hoop geld besparen op de stookkosten.

Naast een betere isolatie heb je ook andere types glas met specifieke eigenschappen zoals:

 • Inbraakwerend glas
 • Geluidsisoleren glas
 • Zonwerend glas
 • Glas in lood

Zo kun je veel verschillende redenen hebben om een glashandel in Winschoten in te huren.

Overweeg jij om glas in je woning te laten plaatsen? Lees dan deze pagina door, zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende mogelijkheden. Na het lezen van deze pagina weet je precies wat je kunt verwachten als je een glaszetter inhuurt. Zo geven we je onder andere een goed beeld van de kosten.

Wat kost een glaszetter Winschoten?

Tegenwoordig wordt enkel glas eigenlijk niet meer in woningen gebruikt. De standaard is tegenwoordig HR++ glas. Dit is dubbel glas met in de spouw gas en een speciale folie. Hierdoor isoleert dit type glas extra goed. De voorganger van HR++, genaamd HR+, wordt ook nog gebruikt bij renovatiewerkzaamheden.

Als je nieuw glas in je woning wilt plaatsen, dan zijn er dus verschillende vormen van glas om uit te kiezen. Hoeveel het plaatsen van glas kost, is afhankelijk van het type glas en de kosten die de glaszetter in kwestie hanteert. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten voor de glaszetter Winschoten.

Soort glasGemiddelde kosten
Standaard dubbel glas€ 115 per m²
HR-glas€ 120 per m²
HR+ glas€ 125 per m²
HR++ glas€ 130 per m²
HR+++ glas€ 170 per m²

Aangezien er tegenwoordig vrijwel altijd gebruik wordt gemaakt van HR++ glas, kun je qua kosten ongeveer € 130 per m² verwachten. Bij renovatiewerkzaamheden wordt er soms ook nog wel voor HR+ glas gekozen, om zo de uitstraling hetzelfde te houden. Om achter de exacte kosten te komen voor dubbel glas plaatsen Winschoten, raden wij aan om een vergelijking aan te vragen!

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een glaszetter

Goedkope glaszetter vinden

Wil je een goedkope glaszetter Winschoten vinden? Dan is het belangrijk om de prijzen van verschillende glaszetters tegen elkaar op te wegen. Door offertes aan te vragen en te vergelijken, wordt het eenvoudig om een goedkope glaszetter te vinden. Daarnaast ben je vaak goedkoper uit als je voor een plaatselijke glaszetter kiest, omdat er in dit geval minder voorrijkosten worden gerekend. Als je woonachtig bent in Winschoten, is het dus ook verstandig om een glaszetter uit Winschoten in te huren. Zo voorkom je dat je hoge voorrijkosten betaalt.

Het is goed om te weten dat je in veel gevallen ook in aanmerking kunt komen voor een subsidie als je voor glas met een betere isolatiewaarde kiest. Daarom is het ook een goed idee om even na te gaan of je wel of geen subsidie krijgt.

Uurtarief van de glaszetter in Winschoten

Gemiddeld heeft de glaszetter Winschoten een uurtarief van € 45 tot € 75. Het is echter goed om te weten dat er over het algemeen een prijs per vierkante meter gehanteerd wordt. In de prijzen in de tabel hierboven zitten de arbeidskosten al bij ingerekend.

Kapotte ruit opmeten door een glaszetter Winschoten

De meeste glaszetters spreken een prijs per vierkante meter af. Zou je echter wél een uurloon afspreken, dan zou dit waarschijnlijk dus tussen bovenstaande prijzen liggen. De materiaalkosten en eventuele voorrijkosten komen hier dan nog bovenop. Houd er rekening mee dat je voor een ongecertificeerde glaszetter vaak minder betaalt, maar dat je zo ook meer risico loopt. Het is altijd aan te raden om voor een gecertificeerde glaszetter te kiezen.

Wanneer kom je in aanmerking voor subsidie op nieuw glas?

Schakel je de glaszetter Winschoten in, dan is het goed om te weten of je wel of geen subsidie krijgt op het nieuwe glas. Als je isolatieglas met een hogere isolatiewaarde laat plaatsen en nog een energiebesparende maatregel neemt, kom je in aanmerking voor de ISDE-regeling.

De subsidie voor dubbel glas Winschoten bedraagt dan € 35 per vierkante meter, met een maximum van € 1575. Zou je voor triple glas kiezen, dan ligt de subsidie hoger. Ga eens goed na wat de ISDE-regeling (RVO) precies inhoudt, zodat je weet hoe je gebruik kunt maken van deze subsidie. Met de ISDE-regeling krijg je overigens ook subsidie op een andere energiebesparende maatregel.

Welk btw-tarief is van toepassing op het zetten van glas?

Als je nieuw glas laat plaatsen om ervoor te zorgen dat je energie bespaart, dan betaal je over het plaatsen van het glas een verlaagd btw-tarief. Je betaalt voor de arbeidskosten dan namelijk geen 21%, maar 9%. Een voorwaarde hierop is dat je woning ouder dan twee jaar is. Houd er bovendien rekening mee dat het verlaagde btw-tarief alleen van toepassing is op de arbeidskosten en niet op de materiaalkosten. Dankzij het verlaagde btw-tarief kun je echter alsnog een leuk bedrag op de totale kosten besparen op het plaatsen van dubbel glas Winschoten.

De verschillende soorten glas

Zoals we hierboven hebben vermeld, is HR++ glas tegenwoordig de standaard. Hoe zit het nu precies met alle andere soorten glas die je kunt laten plaatsen? De voorgangers van HR++ worden nauwelijks nog gebruikt, alleen voor renovatiewerkzaamheden. Bovendien is er ook een glassoort dat nóg beter isoleert dan HR++. Dit type glas wordt nog wel toegepast, maar voornamelijk in nieuwbouwwoningen. HR+++ glas is namelijk een type glas met drie lagen glas en daardoor is het glas voor de kozijnen van oudere woningen te zwaar en te dik. Daarnaast bevindt zich ook bij dit type glas een speciale folie en gas in de spouw, waardoor het glas extra goed isoleert.

Ben je benieuwd naar de isolatiewaardes van verschillende soorten isolatieglas? Die vind je in de tabel hieronder! De isolatiewaardes in de tabel worden uitgedrukt in U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert.

Soort glasIsolatiewaarde
Dubbel glas2,8 U
HR1,9 U
HR+1,6 U
HR++1,2 U
HR+++ 0,7 U

Naast dat je voor isolatieglas kunt kiezen, kan glas ook nog andere eigenschappen hebben. Zo kun je bijvoorbeeld voor veiligheidsglas kiezen dat in stukjes uiteenvalt als het stuk gaat. Als je kinderen hebt, kan dit zeer voordelig zijn. De kleine stukjes zijn namelijk minder scherp dan grote scherven. Ook is er glas te vinden dat inbraakwerend is. Bij dit type glas worden twee lagen glas aan elkaar gesmolten, met een folie ertussen. Die folie zorgt ervoor dat het moeilijk is om het glas te breken.

Als je glas in je woning laat plaatsen, dan is het dus goed om te weten dat je ook nog een aantal extra opties hebt. Niet alleen kies je hoe goed het glas isoleert, maar ook of en hoe het glas uit elkaar valt. Voor veiligheidsglas of inbraakwerend glas betaal je uiteraard wel meer. Hieronder lichten we de verschillende soorten glas nog eens toe.

Enkel glas

Enkel glas is niet meer dan een glasplaat. Dit type glas wordt tegenwoordig niet meer gebruikt in woningen. Dit glas isoleert namelijk niet goed, waardoor de stookkosten zeer hoog op kunnen lopen. Enkel bij glasschade of een binnenruit, kan er soms nog enkel glas geplaatst worden.

Dubbel glas

Om voor een beter rendement te zorgen, heeft men in de vorige eeuw dubbel glas uitgevonden. Dubbel glas is al een hele verbetering ten opzichte van enkel glas. Dit type glas bestaat uit twee glasplaten, met daartussen een ruimte met stilstaande lucht. Die spouw zorgt ervoor dat het glas beter isoleert.

Gas toevoegen aan isolatieglas

HR glas

HR glas is dubbel glas met een coating in de spouw. Die coating zorgt ervoor dat het glas weer beter isoleert dan dubbel glas. HR glas bestaat nog niet extreem lang, maar inmiddels wordt ook dit type glas al een tijdje niet veel meer gebruikt.

HR+ glas

HR+ glas heeft naast een coating ook nog eens een spouw die gevuld is met een edelgas. Hierdoor isoleert dit type glas weer net iets beter. HR+ glas is de voorloper van HR++ glas en wordt tegenwoordig nog gebruikt voor renovatiewerkzaamheden.

HR++ glas

HR++ glas is op dit moment de standaard. Nieuwbouwwoningen worden vaak van dit type woning voorzien en ook bij renovatiewerkzaamheden wordt er vaak voor HR++ glas gekozen. Dit glas isoleert ontzettend goed en is weer een verbetering ten opzichte van HR+.

HR+++ glas

HR+++ glas isoleert nog beter dan HR++. Het nadeel van HR+++ is alleen dat dit glas uit drie glasplaten bestaat. Hierdoor is het vaak niet mogelijk om dit type glas in bestaande kozijnen te plaatsen. Als je HR+++ glas in je woning wilt laten plaatsen, zul je de kozijnen doorgaans ook moeten laten vervangen.

Gehard glas

Gehard glas is glas dat eerst heel erg heet is gemaakt en hierna razendsnel is afgekoeld. Hierdoor ontstaat er trekspanning. Het glas wordt hierdoor stevig en zal het dus minder snel barsten. Bovendien zal het glas in allerlei kleine stukjes uiteenvallen en niet in grote scherven. Daarom is dit het ideale glastype voor gezinnen met kinderen.

Gelaagd glas

Gelaagd glas is glas dat versmolten is met folie. Het folie houd het glas bij elkaar als het glas barst (zoals bij een autoruit). Hierdoor is dit type glas inbraakwerend en ook veiliger dan normaal glas. Gelaagd glas heb je ook weer in verschillende soorten en maten.

Wat doet een glaszetter?

Een glaszetter is gespecialiseerd in het plaatsen van glas. Bij het plaatsen van glas komt vaak meer kijken dan je zou denken. Zo moet het glas op de juiste manier vervoerd en getild worden. Daarnaast moet het glas op de juiste manier in je kozijnen geplaatst worden. Een glaszetter zal het glas zo plaatsen dat het een lange tijd meegaat. Maar er is meer dan het plaatsen alleen, een glaszetter kan voorzien in de volgende diensten:

 • Advies geven over de juiste type ruit
 • Het correct inmeten van het glas
 • Glas op maat maken
 • Het plaatsen van de ruit
 • Plaatsen van een tijdelijk ruit in geval van glasschade
 • Zorgen voor de afwerking en afvoer van de oude ruit

 

Belang van een glaszetter Winschoten

Omdat het dubbel glas ook verantwoordelijk is voor de isolatie van je woning, is het zeer belangrijk dat het op de juiste manier geplaatst wordt. Bij foutieve plaatsing en een kleine opening voor de lucht, verliest het dubbel glas namelijk zijn werking.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een glaszetter

Een glaszetter schakel je dus in als je nieuw glas in je woning wilt laten plaatsen. Laat je het glas plaatsen door een glaszetter, dan kun je er zeker van zijn dat het glas op een veilige manier wordt geplaatst. Bovendien krijg je in dit geval ook garantie op het raam, waardoor je er zeker van kunt zijn dat het glas een lange tijd meegaat. Als je zelf aan de slag zou gaan, ben je niet verzekerd als je het glas bijvoorbeeld laat vallen.

De glaszetter is vaak snel ter plekke

De glaszetter wordt ook vaak ingeschakeld in spoedgevallen. Als je raam stuk is, dan ga je het liefst niet van huis. Het werk van een inbreker wordt dan namelijk wel heel erg makkelijk. Bovendien is je woning ook niet goed meer beschermt tegen regen als het glas kapot is. Glasschade heeft dus altijd prioriteit bij een glaszetter.

Neem contact op met de verzekering om te controleren of er een glasverzekering is afgesloten. Indien er een glasverzekering is afgesloten, is de kans groot dat ze zelf een glaszetter aan wijzen voor de reparatie.

Mocht er geen glasverzekering afgesloten zijn, dan kan er zelf contact gezocht worden met een glaszetter in Winschoten. Gelukkig zijn er verschillende glaszetters die je altijd kunt bellen voor een spoedklus. Zij zullen dan snel ter plaatse zijn en het glas vervangen. Mocht er een ruit besteld moeten worden, dan wordt er een noodraam geplaatst als tijdelijke oplossing.

Prijs van het plaatsen van glas

Inmiddels weet je wat de glaszetter Winschoten per uur en per vierkante meter rekent. Alleen, hoeveel kost het nu om alle ramen in je woning te vervangen?

In onderstaande tabel gaan we uit van de keuze voor HR++ glas, aangezien dit het beste rendement oplevert.

Type woningGemiddelde raamoppervlaktePrijs van alle ramen met HR++ glas vervangen*
Tussenwoning20 vierkante meter€ 2600
Hoekwoning30 vierkante meter€ 3900
Twee-onder-een-kapwoning35 vierkante meter€ 4550
Vrijstaande woning50 vierkante meter€ 6500

*Bovengenoemde prijzen zijn een indicatie, voor exacte kosten dient er een offerte aangevraagd te worden

Houd er rekening mee dat je ook geld zal besparen als je al je ramen laat vervangen door glas met een betere isolatiewaarde. Hierdoor zal je de investering in isolatieglas op de lange termijn ook weer terugverdienen. Laat je slechts één of enkele ramen vervangen, dan zul je ook veel goedkoper uit zijn dan hierboven.

Het heeft echter weinig zin om slechts 1 raam te vervangen met isolatieglas. Dan zal de warme lucht namelijk alsnog kunnen ontsnappen via een van de andere ramen. Bij een goede isolatie moeten zoveel mogelijk koudebruggen worden overwonnen.

Kosten besparen met isolatieglas

Als je al het glas in je woning laat vervangen door dubbel glas met een betere isolatiewaarde, dan zullen de energiekosten voortaan lager liggen. De warmte zal namelijk minder snel je woning verlaten, waardoor je minder hard hoeft te stoken.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een glaszetter

Hoeveel je zal besparen in het vervolg, is afhankelijk van de isolatiewaarde van het glas dat je hiervoor had en de isolatiewaarde van het nieuwe glas. Het bedrag dat je jaarlijks bespaart kan echter honderden euro’s bedragen. Nieuw isolatieglas kan dus zeker de moeite waard zijn als je geld wilt besparen op energiekosten. Op de langere termijn zul je de kosten die je betaalt voor het vervangen van het glas ook weer terugverdienen.

Kiezen van een glaszetter

Wil je een glaszetter Winschoten inhuren? Dan is het wel van belang dat je ook voor de juiste glaszetter kiest. Kies altijd voor een gecertificeerde glaszetter, zodat je er zeker van kunt zijn dat het glas goed geplaatst wordt en zodat je garantie krijgt.

Je kunt de verschillende partijen met elkaar vergelijken op basis van offertes. Zo heb je een beeld van welke glaszetter tegen de goedkoopste prijs een glas kan plaatsen. Houd er wel rekening mee dat ook de kwaliteit zeer belangrijk is. Wil je er zeker van zijn dat een glaszetter een goede service levert? Dan is het aan te raden om het glaszettersbedrijf even te googelen. Hiermee kan je ook gelijk nagaan wat voor recensies het bedrijf heeft.

Om een keuze te maken is het belangrijk om de volgende punten te verzamelen.

 • De totale kosten
 • Op welk termijn beschikbaar
 • Reviews van eerdere klanten herleiden

Bij glasschade is er vaak meer haast geboden. Hierdoor is er niet altijd tijd voor het overwegen van allerlei factoren. De reactiesnelheid van een glaszetter Winschoten kan dan een cruciale factor zijn. Probeer dan alsnog om diverse prijzen op te vragen, dit kan heel makkelijk binnen 1 minuut via onze offerte vergelijktool, vul hieronder het formulier in!